Tvrdo kuvana jaja sa sardinama
Tvrdo obariti jaja, staviti ih odmah u hladnu vodu, oljuštiti i preseći uzduž na jednake polovine. Iseći sitno pola glavice crnog luka, staviti luk na tanjir, posoliti ga dobro da što više odmekne. Iseći sitno peršunova lišća, pa i njega s lukom izmešati.
Otvoriti kutiju sardina, svaku sardinu pažljivo uzduž preseći na polovine, a ako su veoma velike i na četvrtine. Uzeti veliki okrugao tanjir, na svaku polovinu tvrdo skuvanog jajeta staviti pola ili četvrt sardine a preko nje malu gomilicu izmešana sitno sečena luka i peršuna. Tako spremljena jaja ređati jedno do drugog u zdelu pa ih zaliti sa dosta soka od limuna. Ulje od sardina pomešati s običnim uljem i obilno zaliti jaja sa sardinama tako, da gotovo leže u soku.
Pripremiti ova jaja malo ranije no što će se izneti na sto.
Otvoriti kutiju sardina, svaku sardinu pažljivo uzduž preseći na polovine, a ako su veoma velike i na četvrtine. Uzeti veliki okrugao tanjir, na svaku polovinu tvrdo skuvanog jajeta staviti pola ili četvrt sardine a preko nje malu gomilicu izmešana sitno sečena luka i peršuna. Tako spremljena jaja ređati jedno do drugog u zdelu pa ih zaliti sa dosta soka od limuna. Ulje od sardina pomešati s običnim uljem i obilno zaliti jaja sa sardinama tako, da gotovo leže u soku.
Pripremiti ova jaja malo ranije no što će se izneti na sto.
Tvrdo kuvana jaja sa sardinama
Reviewed by Molac
on
1:50 PM
Rating:
No comments: