Top Ad unit 728 × 90

Tvrdo kuvana jaja sa sardinama

Tvrdo obariti jaja, staviti ih odmah u hladnu vodu, oljuštiti i preseći uzduž na jednake polovine. Iseći sitno pola glavice crnog luka, staviti luk na tanjir, posoliti ga dobro da što više odmekne. Iseći sitno peršunova lišća, pa i njega s lukom izmešati.

Otvoriti kutiju sardina, svaku sardinu pažljivo uzduž preseći na polovine, a ako su veoma velike i na četvrtine. Uzeti veliki okrugao tanjir, na svaku polovinu tvrdo skuvanog jajeta staviti pola ili četvrt sardine a preko nje malu gomilicu izmešana sitno sečena luka i peršuna. Tako spremljena jaja ređati jedno do drugog u zdelu pa ih zaliti sa dosta soka od limuna. Ulje od sardina pomešati s običnim uljem i obilno zaliti jaja sa sardinama tako, da gotovo leže u soku.

Pripremiti ova jaja malo ranije no što će se izneti na sto.
Tvrdo kuvana jaja sa sardinama Reviewed by Molac on 1:50 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Starinski Recepti © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.